måndag 25 februari 2013

Artikel växthuseffekten


Växthuseffekten


                                

Ett ökande problem vi har på jorden är växthuseffekten.
Vi måste förminska våra utsläpp av fossila bränslen annars kommer det ske klimatförändringar och miljökatastrofer.


De flesta har nog vid detta laget hört talas om växthuseffekten, men jag är inte säker på att alla har förstår hur viktigt det är att vi gör något åt det. Det skulle bli stora översvämningar på jorden och i länder där det redan är varmt skulle det bli torka om vi bara struntar i problemet.
   Det är vi människor som har skapat problemet och därför är det våran skyldighet att göra något åt det.Vi släpper ut alldeles för mycket koldioxid genom att förbränna en massa fossila bränslen. Jag kom i kontakt med problemet precis som många andra genom nyheterna. Det snackas väldigt mycket om detta   eftersom det är väldigt viktigt.                                                    
   Det finns saker vi människor skulle kunna göra för att minska utsläppen, men det är de rika länderna som måste sätta igång detta. Vi skulle kunna använda mer förnybar energi, som t.ex vindkraft och vattenkraft. Alla världens länder och människor måste börja tänka på detta och en förbättring måste ske inom en kort framtid.







1. Problemet med växthuseffekten är väldigt viktigt för temperaturen på jorden håller på att bli mycket varmare. Havsytan har stigit mycket på den senaste tiden och om detta fortsätter kan vi få farliga översvämningar.
2. Problemet med växthuseffekten har vi människor till stor del skapat genom att förbränna fossila bränslen så koldioxid halten har ökat på jorden.
3. Om vi inte gör något åt problemen kommer det att bli översvämningar på jorden och vi kommer att få svår torka i länder där det redan är varmt.
4. Jag har kommit i kontakt med växthuseffekten för att det snackas om ofta på nyheterna och det är något dom flesta vet om.
5. För att lösa detta problemen måste de rika länderna i världen ta ledningen. Vi måste börja använda energin på ett effektivt sätt, och använda mer förnybar energi. vi måste också sänka användningen av fossila bränslen.

http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/lsningar/1124285-lsningar-klimat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar