torsdag 13 februari 2014

LIvsfarligt uppdrag NO

    Vad händer i kroppen vid syrebrist?
    När man får syrebrist förlorar man kontrollen över sin egen kropp. Man kan få en euforisk känsla men bli helt okontaktbar. Sedan kan man även tuppa av och slutligen dö.

Hur påverkas kroppen vid långa rymdfäder? (Tyngdlöshet)
Vid långa rymdfärder påverkas kroppen väldigt mycket på olika sätt. Man får svårt att göra vardagssaker som t.ex äta, drick och gå på toa. Sedan måste man för att överleva också träna väldigt mycket, eftersom man i tyngdlöshet inte anstränger sina muskler och sitt hjärta lika mycket, och därför försvagas dessa. Att vi inte har någon sätt på jorden att förbreda våra kroppar för tyngdlöshet är en av anledningarna till att vi inte klarar att vara i rymden längre, och därför inte längre bort.

Vad behöver man när man ska ut på raketfärd? Varför så mycket sådant?

Det finns 2 saker som verkligen behövs vid en raketfärd. Det första är syre, för att kunna andas när man väl kommer till rymden. Man har dock inte rent syre eftersom detta är extremt brandfarligt och kan explodera, utan man blandar det med kväve. Sedan behövs också bränsle. Det krävs en otrolig mängd bränsle för att driva de jättemotorer från jordens dragningskraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar