onsdag 27 mars 2013

I taket lyser stjärnorna Bokuppgift v13

"I taket lyser stjärnorna"


1. I första kapitlet presenteras några av romanens viktigaste personer: Vad tycker huvudpersonen Jenna om Sakke, Ullis och mamman.


Jenna tycker om Sakke väldigt mycket. Hon tycker han har ett fint leende och ser bra ut. Jenna till och med smyger på honom för att få en möjlighet att prata.
 
   Ullis är en person Jenna tycker väldigt dåligt om. Hon kallar henne för Ullis-Knullis i hemlighet och tycker hon har en ful glugg mellan tänderna. Jennas tankesätt om Ullis är nog för att hon är lite avundsjuk för att han får alla killar och är väldigt populär.

   Jennas mamma är en person hon älskar väldigt mycket. I början av boken berättar hon att hon skulle begå självmord om hennes mamma dog.


2. Hur tänker och känner Jenna inför sin mammas sjukdom? Var det något som du förvånades över eller på annat sätt reagerade på när du läste om hennes tankar om mamman?

Jenna tycker hennes mammas sjukdom är lite äcklig och vill nog inte prata om den så mycket. Hon respekterar ändå den och berättar inte för henne att hon tycker det är äckligt. Jag är inte så förvånad över denna och reagerade inte så mycket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar